6 – Boeren voor Buren. Kom vooral gluren!

Boer Ferry en Christel zijn er mee begonnen op hun boerderij, hier vlakbij in de Tuinen van West: “Tour de Boer”, een jaarlijkse kans voor burgers om eens lekker de boer op te gaan.

Het was dit jaar opnieuw een groot succes, drommen bezoekers die op trekkers wilden rijden, dieren mochten voeren of, zoals boeren blijkbaar beoefenen; boogschieten.

Jammer dat jij daar ook niet bij was! Maar je krijgt een herkansing. Zaterdag 28 september kun je hier op het Stadslandgoed 937 buurten bij boeren.

Want “Boeren voor Buren” is hier neergestreken. Dat is het gezondste en goedkoopste alternatief voor de supermarkt. En zonder zakjes en pakjes.

“Boeren voor Buren” maakt lokale, biologische en geredde groenten, vers fruit en kruiden beschikbaar voor huishoudens met een kleine portemonnee. Meestal rechtstreeks van de boer in de buurt.

Het is niet gratis, zoals de voedselbank, maar omdat er geen supermarkt tussen zit, dus geen aandeelhouders en bakstenen, en ook geen verpakkingsonzin, scheelt het ruim de helft! En de boer ontvangt een eerlijke prijs!

“Een Hello Fresh voor mensen zoals ik met weinig geld” vond mijn buurvrouw, “alleen niet thuisgebracht maar af te halen bij je buurthuis”. 

Boeren voor Buren. Slim bezig!

Boeren voor Buren! Want “Goed eten, daar houden we van”,

Boeren voor Buren! “en dat voor die prijs! (Dombo)”.

Boeren voor Buren!“ Deze week nergens goedkoper!”. En volgende week trouwens ook niet. 

Hamsterééééén!

Kom dus kennismaken met Boeren voor Buren (en met de andere buren, zoals de Wereldgroentetuintjes en The Brothel, en met mij) op zaterdagmiddag 28 september. Toegang gratis. Proef lokale producten, drink versgeperst sap, ga op de Grote Groentejacht, geniet van de muziek, bied mee op de veiling, volg een workshop, speel oudhollandse spelletjes en misschien, heel misschien, mag je, zoals boeren blijkbaar beoefenen; boogschieten.

PS: Het enige verhaal over boogschieten dat ik ken is “Willem Tell”, over die Zwitser die met zijn pijl een appel moest raken die op het hoofd van zijn zoontje was gelegd. Maar dat verhaal ken jij ook vast al. Dus heb ik de pijl moeten vervangen door een mes. Lees en/of luister hier naar het verhaal van vandaag. “De jongen met het mes” van Remco Campert.