Deelgenoot

Akademie van Plaats

Wetenschap en educatie Stadslandbouw

Bij de Akademie van Plaats verdiep je je kennis en kunde voor regeneratieve gebiedsontwikkeling. Je vindt er programma’s en activiteiten voor studenten, professionals, overheden, of boeren.

De Akademie van Plaats geeft elke zomer een Summerschool op het Stadslandgoed met Universiteit Utrecht, Wageningen en Eindhoven.
Hierin doen studenten mee uit verschillende disciplines en van over de hele wereld.

Het jaarprogramma Regeneratieve Gebiedsontwikkeling voor gebiedsmakers en professionals biedt een platform voor iedereen die in de tussenruimte werkt aan initiatieven en condities voor gezonde en veerkrachtige gebieden.

Daarnaast faciliteit de Akademie van Plaats het Regiolab for de Wester Scheg. Dat is een samenwerkingsverband met betrokkenen uit overheden, bewoners, bedrijven en universiteiten die zich willen inzetten voor de ecologische, sociale en economische regeneratie van het gebied tussen Amsterdam en de Noordzee. Het Stadslandgoed 937 is een mooi voorbeeld van een gemeenschapsinitiatief dat zorg draagt voor haar omgeving, en inspireert zo ook anderen in het gebied.

Bij de Akademie vindt je onder meer Thieu Besselink (Universiteit Utrecht), Sanne Kruijt (Regeneration Academy), Rense Bos (Ansuz – Bewust Vermogen), en Wiendelt Hooijer (We Need Dreams films).

Summerschool - kennis overdracht over regeneratieve gebiedontwikkeling

straat
postcode plaats